Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac sastao se sa načelnikom Raškog upravnog okruga Stefanom Adžićem, nakon čega su obišli Osnovnu školu „Desanka Maksimović“.


„Razgovarali smo o realizovanim i aktuelnim projektima u gradu, o investicijama koje, preko Kancelarije za javna ulaganja, finansira Vlada Srbije. Upravo je objekat OŠ „Desanka Maksimović“, koji je potpuno rekonstruisan, jedan od tih projekata. Uz rekonstrukciju škole, izgrađena je nova sportska hala, čija je vrednost oko 5 miliona eura. Prethodno smo obišli i vrtić kod škole „Bratstvo“, čija je rekonstrukcija vredna oko 2 milona eura“, rekao je gradonačelnik Biševac.

Gradonačelnik je podsetio da samo građevinski radovi na izgradnji Kliničko – bolničkog centra u Novom Pazaru iznose 75 miliona eura.

„U toku je korićenje reka: Raške, Jošanice i Trnavice, za šta je obezbeđeno 25 milona eura, dok izgradnja Inovacionog centra, kao i realizacija brojnih drugih projekata u oblasti obrazovanja, zdravstva, u infrastrukturi, prelazi cifru od 150 miliona eura. Investiramo sa ciljem da život građana u Novom Pazaru iz godine u godinu bude bolji, kvalitetniji“, poručio je gradonačelnik Nihat Biševac, ističući da zasluga za to što je Novi Pazar jedno od najvećih gradilišta u zemlji pripada Vladi Srbije.

Načelnik Raškog upravnog okruga Stefan Adžić istakao je da su Grad i Vlada Srbije partnerski rešili mnoge probleme sa kojima su se građani suočavali decenijama unazad.

„Kada posle četiri decenije uspete da rekonstrišete put Novi Pazar – Tutin, kada uspete da rešite višedecenijski problem i obezbedite korićenje reka, da realizujete izgradnju Kliničkog centra, treba vam odati priznanje. T oje sa druge strane i pokazatelj da Vlada Srbije radi odgovorno i ozbiljno svoj posao. Raški okrug je najbolja slika zajedništva i poštovanja među ljudima. Ako imamo mir i stabilnost, imamo uslove da izrađujemo puteve, da se borimo za nova radna mesta i povećanje plata i penzija, da bi i građanima okruga ali i samog Novog Pazara obezbedili bolje uslove za život“, poručio je nakon posete Novom Pazaru načelnik Raškog upravnog okruga, Goran Adžić.

indeksonline.rs