AUGBURG – Golman fudbalske reprezentacije Srbije Predrag Rajković izjavio je danas da veruje da njegov tim može da napravi dobar rezultat u naredne dve utakmice na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

Fudbaleri Srbije poraženi su sinoć u Gelzenkirhenu od selekcije Engleske rezultatom 1:0 u meču prvog kola grupe C na EP u Nemačkoj.

“U drugom poluvremenu smo igrali zaista dobro, kontrolisali smo utakmicu, imali smo posed, mislim da je samo nedostajao taj završni pas i da budemo konkretniji u završnici. Engleska je čvrsta i dobra ekipa, svi znamo da su favoriti za osvajanje titule na EP”, rekao je Rajković na konferenciji za medije u Augsburgu uoči treninga reprezentacije Srbije.

Srbija će u drugom kolu grupe C u četvrtak od 15 časova igrati sa Slovenijom. “Orlovi” će se u poslednjem kolu grupne faze na EP 25. juna sastati sa Danskom.

“Mislim da je drugo poluvreme protiv Engleske dobar pokazatelj da mi imamo dobru ekipu i da je to možda bio samo loš dan. Verujem da ova ekipa može da napravi dobar rezultat u naredne dve utakmice na EP”, dodao je golman Srbije.

Rajković je istakao da žali što Srbija nije uspela da ostvari povoljan rezultat protiv Engleske.

“Videli smo da nisu neki bauk. Istina je da imaju odlične fudbalere koji igraju u odličnim klubovima. Kada smo izašli na teren videli smo da možemo da igramo sa njima. Između sebe smo pričali da je možda bilo bolje da smo izgubili 5:0 nego ovako. Bili smo bolji, imali posed više. Bolje da smo izgubili 5:0 nego nezasluženo na ovakav način. Siguran sam da će biti bolje u naredne dve utakmice, da ćemo pobediti najpre Sloveniju od koje smo bolji tim”, rekao je Rajković.

On je bio u starter u selekciji Srbije na meču sa Engleskom.
“Mi se trudimo i radimo, da selektor odluči ko će igrati, svako se spremao. Kod mene je čast i želja, ja sam uvek spreman da pomognem reprezentaciji. Nisam imao puno intervencija protiv Engleske, dve odbrane. Kad je šutnuo Belingem, mislim da ništa nisam mogao, šta je tu je. Treba da gledamo dalje”, dodao je golman Srbije.

On je ponovio da je Srbija odigrala dobar meč protiv Engleske.
“Mislim da smo pokazali da imamo kvalitet i da imamo dobre igrače i da tim deluje zaista dobro, da nam nedostaje taj, završni pas. Mislim da će biti druga priča i da ćemo postići golove i pobediti”, naveo je Rajković.

Rajković je istakao da Srbija želi pobedu protiv Slovenije.

“Mislim da imamo bolju ekipu, ali mislim da smo bolji, ali to treba da pokažemo na terenu i mislim da posle te utakmice će se znati da li imamo šanse ili ne. Ima vremena da se pripremimo za Sloveniju, ali moramo da se oporavimo posle utakmice”, dodao je Rajković.

Srbija je imala veliku podršku navijača na meču sa Engleskom.
“Hteo bih da se zahvalim svima koji su došli na stadion, bilo je dosta navijača koji su nas podržavali svih 90 minuta. Čuo sam da će biti dosta više protiv Slovenije i Danske”, rekao je golman reprezentacije Srbije.

Rajković se na kraju našalio i rekao da je spremniji od kapitena Dušana Tadića, koji je sinoć izjavio je da trebalo od početka da počne meč sa Engleskom.

“Mogu samo da kažem da sam ja fizički spremniji od Tadića. Šalim se, super je atmosfera, vruća glava možda, ali generalno je dobra atmosfera, ne bih ja pričao o tome, spremamo se za Sloveniju i to je to. Zapišite da sam spremniji od Tadića. Neće on da se naljuti”, istakao je Rajković.

indeksonline.rs/Tanjug