SJENICA – U pojedinim selima oko Sjenice već neko vreme vlada nestašica vode, a ugroženo je oko 50 domaćinstava i oko 1000 grla stoke, izjavio je za Tanjug šef Štaba za vanredne situacije Mića Kaličanin.

Situacija je najozbiljnija u selima Crvsko, Giljeva, Boljare i Jantorine, a vode nema ni na prostoru pešterskog vodovoda, u selima Doliće, Ugao, Bioč, a ugrožene su i mesne zajednice Trijebine, Lopiže, Gonje, Vapa.

“Ugroženo je oko 2.500 do 3.000 stanovnika, a u selu Crvsko imamo oko 1000 grla krupne stoke i oko 2000 sitne stoke koja je ugrožena i koja nema kap vode”, navodi Kaličanin i dodaje da je ugroženo ukupno 40 do 50 domaćinstava.

On kaže da je Sektoru za vanredne situacije upućena molba da donesu bar jednu cisternu vode, dok će jednu da obezbedi opština Sjenica.

“Imamo jednu cisternu vode koju ćemo da pustimo za korišćenje, a ako bude trebalo nabavićemo još jednu”, rekao je Tanjugu predsednik te opštine Hazbo Mujović.

Na pitanje postoji li mogućnost da se cisterna traži od vojske, Mujović smatra da to ne treba raditi već da je bolje kupiti cisternu.

“Poučeni iskustvom, jeftinije nam je da kupimo cisternu nego da pozajmljujemo od drugih”, kaže.

Navodi i da bi situacija u sjeničkim selima mogla postati još gora.

“Očekuje se još gora situacija, jer i bunari koji su preostali presušuju”, kaže Mujović i dodaje da iz opštine preduzimaju sve neophodne mere da stabilizuju snabdevanje vodom.

(Tanjug)