BEOGRAD – Policija je u Beogradu i Trsteniku uhapsila je tri osobe, T.T. (59), S.I. (31) i J.N. (38) zbog sumnje na nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materijala, i zaplenila veću količinu oružja i eksplozivnih sredstava, saopštio je danas MUP.

Njima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Kako se navodi, prilikom pretresa vozila kojim je upravljao T.T, a u kome su bili S.I. i J.N, policija je pronašla tri zolje, automatski pištolj, kilogram dinamita sa telefonom za daljinsko aktiviranje i minu.

Takođe, policajci su nakon pretresa stana koji je koristio osumnjičeni T.T. pronašli revolver i samostrel, a u stanu osumnjičenog S.I. četiri optička nišana za oružje, šest nosača za optički nišan i mobilni telefon za koji se sumnja da se koristi prilikom postavljanja eksplozivnih naprava.

U stanu osumnjičenog J.N. pronađeno je i 13 prigušivača za vazdušne puške, kao i 55 optičkih nišana za ručne bacače granata.