BEOGRAD – Demokratska stranka Srbije (DSS) pozvala je danas predsednika države Aleksandra Vučića i Vladu Srbije da javno saopšte šta je do sada učinjeno na otkrivanju ubica Olivera Ivanovića i privodjenju pravdi odgovornih za nasilje nad Srbima u Kosovskoj Mitrovici.

Navodeći da su od ubistva Ivanovića prošla dva i po meseca, DSS je u saopštenju podsetio da je predsednik Srbije obećao “da će se ubice naći i da ćemo ako to ne urade oni koji treba to da urade, mi to uraditi”.

“Prošlo je i sedam dana od brutalnog hapšenja i ponižavajućeg maltretiranja Marka Djurića i obećanja predsednika Srbije da će svi koji su učestvovali u otmici Djurića odgovarati pred srpskim pravosudjem”, piše u saopštenju.

DSS je naveo da je Vučić ta obećanja dao “i pored toga što je za njegove vlasti, potpisivanjem Briselskog sporazuma 2013. godine, prihvaćeno i u praksi sprovedeno povlačenje srpskih institucija sa Kosova i Metohije i integrisanje srpske policije u Kosovsku policiju, a pravosudnih vlasti u pravosudni sistem samoproglašenog Kosova”.

“Uznemirenoj javnosti predsednik Srbije i Vlada Srbije duguju informacije o tome šta je do sada učinjeno da se obećanja ispune i odgovorni za ubistvo Ivanovića i nasilje nad Djurićem ‘privedu poznaniju prava’, kako to sam predsednik voli da kaže”, dodaje se u saopštenju.

 

(Beta)