BEOGRAD – Sudjenje četvorici bivših pripadnika Državne bezbednosti danas će biti nastavljeno u Specijalnom sudu u Beogradu saslušanjem novog svedoka, a ne iznošenjem završnih reči kako je bilo očekivano.

Sudsko veće pozvalo je tužilaštvo i odbranu da se pripreme za iznošenje završnih reči, ali je na poslednjem ročištu najavljeno saslušanje novog svedoka, čemu su se pojedini advokati odbrane protivili ocenjujući da je u pitanju odugovlačenje procesa.

Za ubistvo Ćuruvije optuženi su nekadašnji načelnik Službe državne bezbednosti Radomir Marković, nekadašnji načelnik beogradskog centra DB Milan Radonjić i njeni bivši pripadnici Ratko Romić i Miroslav Kurak, kojem se sudi u odsustvu jer je u bekstvu.

U optužnici se navodi da je Ćuruvija ubijen na Uskrs 11. aprila 1999. godina iz niskih pobuda po nalogu n.n. lica iz najviših struktura vlasti sa ciljem da se ograniči sloboda medija i sačuva moć jer je Ćuruvija, kao vlasnik i urednik Dnevnog telegrafa i lista Evropljanin, javno kritikovao vlast.