PRIŠTINA – Kosovska policija pronašla je 15 kg eksploziva na Gazimestanu, tvrdi prištinska Koha, pozivajući se na portparola policije u Prištini Fljoru Ahmeti koja je za ovaj list večeras oko 18 časova rekla da su njihove jedinice na licu mesta.

Eksploziv je navodno pronađen na autoputu Kosovska Mitrovica Priština u sumnjivom automobilu danas oko 14 časova.

„Oko 14:00, dobili smo informacije o sumnjivom vozilu na autoputu Priština – Mitrovica, odnosno u blizini sela Mazgit. Sve policijske jedinice potrebne za upravljanje takvom situacijom došle su na lice mesta i trenutno preduzimaju potrebne operativne i ispitne radnje. Trenutno policija je blokirala deo puta dok sprovodi potrebne policijske akcije, međutim, pomaže učesnicima u saobraćaju da idu na alternativne pravce,“ rekla je, dodajući da se ispituju okolnosti.

Nema zvaničnog saopštenja iz Kosovske policije do sada.

U javnostima na obe strane – srpskoj i albanskoj, podignute su tenzije čitavim sledom događaja poslednjih mesec dana, a sutra se očekuje i izglasavanje tri zakona o transformaciji KBS u skupštini, koji će omogućiti proširenje mandata KBS, urediti pravila službe pripadnika KBS i omogućiti formiranje Ministarstva odbrane, što političari i u Prištini i u Beogradu najavljuju kao dan kada će da se formira vojska Kosova. Na delu su i podignute carinske takse od 100 odsto za proizvode iz Srbije, uhapšena su trojica Srba koje specijalno tužilaštvo Kosova sumnjiči za umešanost u ubistvo Olivera Ivanovića, dok je četvrti, potpredsednik Srpske liste Milan Radoičić izbegao hapšenje, a posle dužeg vremena napravljeni su prvi konkretni pomaci u radu specijalizovanih veća za zločine na Kosovu, sa već poznatih osam lica koje je sud kontaktirao, iako još uvek bez potvrde da li se radi o svedocima ili optuženim.


KoSSev