BEOGRAD – Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik požalio se ruskom predsedniku Vladimiru Putinu na sporo formiranje vlasti u BiH i rekao da Bošnjaci kao uslov navode članstvo BiH u NATO.

“U BiH se stalno nešto uslovljava. Bošnjacka strana formiranje vlasti uslovljava prihvatanjem NATO puta, što mi odlučno odbijamo, tako da će primena izbornih rezultata potrajati”, rekao je Dodik u Beogradu, tokom posete ruskog predsednika Vladimira Putina Srbiji, prenosi sarajevski Klix.

Na početku susreta kome je prisustvovala i predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović, Putin je čestitao izbornu pobedu Dodiku.

Dodik je istakao važnost nastavka proizvodnje nafte u Brodu i učešća ruskih kompanija u rekonstrukciji termoelektrana, prenose Nezavisne.

On je rekao da Republika Srpska želi da učestvuje u izgradnji gasovoda “Turski tok” i da Srpska u skladu s tim priprema projektnu dokumentaciju jer je za nju to vrlo važno.

Dodik je naveo i da Srpska želi da ojača saradnju sa Ruskom Federacijom u oblasti obrazovanja.

“Veoma je važno reći da sam ja ovde kao srpski član Predsedništva BiH, ali moj primarni interes je Republika Srpska. Smatram svojom obavezom i dužnošcu da primarno afirmišem interese Srpske”, rekao je Dodik.


Tanjug