BEOGRAD – Čitaoce koje je osvojila junakinja serijala Aleksandra Mekol Smita, “Nedeljni filozofski klub”, doktor filozofije i urednica mesečnika “Revija za primenjenu etiku” Izabela Dalhusi, dobili su 12. knjigu ovog serijala “Tiha strana strasti”.

Knjigu je, kao i sve prethodne u kojima je glavni lik Izabela Dalhusi, štampala izdavačka kuća Samizdat B92.

Mekol Smit, koji je postao globalno popularni pisac , preveden je na 40 jezika u milionskim tiražima, zahvaljujući serijalu “Prva damska detektivska agencija”, čija se radnja odvija u Bocvani, a glavni lik je Dragocena Ramocve, posvećuje pođednaku pažnju serijalu sa Izabelom Dalhusi, koju je kritika prozvala “najboljim literarnim ženskim likom žanrovske literature”

Izabel Dalhusi, koja se dobro razume u misterije života i tumači ih kao filozof, ponovo se, u novom romanu, hvata u koštac sa etičkim problemima koje je sama izazvala tražeći pomoćnike za svoj magazin i za kućne poslove Ona ima dva mala sina, bratanica Ket je stalno koristi kao ispomoću u svojoj delikatesnoj radnji a sama se bori sa izdavanjem svog magazina.

Izabel je lako i brzo našla saradnicu za mesečnik , italijansku studentkinju koja je došla u Edinburg da usavrši engleski jezik.

Tanjug/Foto:Pixabay