BEOGRAD – Nezakazano iseljenje baka Mare (90) iz stana na uglu Sarajevske i Durmitorske ulice u Beogradu sprečeno je danas oko 9 časova, jer su se građani udruženja “Krov nad glavom” okupili jutros oko 6 ujutru kako bi sprečili policiju i izvršitelje da je izbace iz stana.

Udruženje “Za krov nad glavom” je objavilo da su se policija i izvršitelji pojavili jutros u 7 časova kod baka Mare, a oni su se okupili ranije kako bi sprečili njeno izbacivanje iz stana.

U prenosu uživo koje udruženje vodi na svojoj fejsbuk stranici, videla su se parkirana kola hitne pomoći i dva kola “marice” ispred zgrade u kojoj starica živi.

Iako nije zadovoljna načinom na koji je stan prodat, baka Mara ne spori da će izaći iz njega, ali samo traži da ostane još neko vreme dok se ne oporavi od teške operacije srca pošto ima 90 godina.

Kako pripadnici udruženja ističu, u pitanju je starica koja boluje od embolije pluća i koja ima tešku srčanu insuficijenciju.

Njeno prvo iseljene je bilo zakazano za 15. januar, ali je odloženo za mesec dana kasnije, 18. februar, na insistiranje lekara koji je konstatovao da baka zbog teškog zdravstvenog stanja ne sme da se iznosi napolje i da mora da ostane na kućnom lečenju.

BLIC/Foto:Krov nadglavom