NOVI PAZAR – Fudbalski klub Novi Pazar ovim saopštenjem traži pomoć od FSS, a sve zbog nesportskih dešavanja koja prate utakmice Prve lige Srbije i samim tim kompletno takmičenje dobija zabrinjavajući karakter, koji nema ništa zajednicko sa sportom.

Predsednik FK Trajal u obraćanju medijima izneo je čitav niz neverovatnih neistina. Da li naviknut da pobeđuje na ovaj ili onaj način, ispunio je ložu naseg stadiona pripadnicima organa bezbednosti, što je uticalo da se prijatelji našeg kluba ne osećaju nimalo komforno. Kako njegov tim nije došao do pobede, našao je za shodno da se ustremi na igrače fudbalskog kluba Novi Pazar i sudije koje su krajnje prosfesionalno i objektivno odradili povereni im posao.

“Nadamo se da prvi čovek Trajala nije zaboravio da je teren jedino mesto na kojem se odlučuje o ishodu meča. Apelujemo na FSS da preduzme sve odgovarajuće mere kako bi se stvorili potrebni usolvi za regularnu završnicu prvenstva, jer fudbalski klub Novi Pazar nije u stanju da se odupre masovnim zakulisnim radnjama u Prvoj ligi Srbije. Činjenica je da smo pretrpeli mnoge nepravde na gostovanjima igrajući pred praznim tribinima i na seoskim terenima, dok je na našem stadionu konstantno prisutno više gledalaca nego na svim utakmica Prve lige Srbije zajedno. U cilju sprečavanja bilo kakvih špekulacija, molimo FSS da upotrebi se svoje kapacitete i posreduje kod svog medijskog partnera da se obezbedi direktan prenos utakmice Novi Pazar – Trajal, kako bi se sportska javnost objektivno upoznala sa dešavanjima na meču koji bez ikakvog povoda proglašen utakmicom visokog rizika” – navodi se u saopštenju FK Novi Pazar.

Novi Pazar, klub bogate tradicije učinio je sve da prevaziđe silne probleme sa kojima se suočavao proteklih godina i na dobrom je putu da postane jedan od najstabilnijih klubova u zemlji, pa zarad toga svima kojima je fudbal ispred licnih interesa priža ruku prijateljstva i saradnje.