BERLIN – U padu aviona u blizini Frankfurta poginula je jedna od najbogatijih žena u Rusiji, predsednica odbora direktora i suvlasnica “Grupe S7” Natalija Filjeva, ali i njen otac i pilot, tvrde nemački mediji.

Filjeva je privatnim avionom letela kako bi svog oca odvela na lekarske preglede u Nemačku.

Avion tipa Epik E1000 prilikom pokušaja sletanja je pao i izgoreo, a u njemu su poginuli Filjeva, njen otac Valeri Karačev i pilot Andej Dikun.

U istrazi pada aviona učestvuju nemački eksperti, kao i ruski i američki forenzičari.

„Eksperti iz Nemačke rukovode istragom, a njihove kolege iz drugih zemalja sarađuju. Rusi su tu zato što su žrtve ruski državljani, a Amerikanci, pošto se radi o američkoj letelici“, objasnio je Germut Frajtag portparol Savezne službe za istragu avionskih nesreća.

Filjeva (55), čije se bogatstvo procenjuje na 600 miliona dolara, nalazila se u avionu jednomotorcu koji je poleteo iz Francuske, a srušio se dok se približavao malom aerodromu u Egelsbahu, na jugozapadu Nemačke, desetak kilometara južno od Frankfurta.

Nakon pada aviona, u blizini udesa, dogodila se i saobraćajna nesreća, pošto je policijski automobil, koji je išao ka mestu udesa, udario u jedno putničko vozilo.

Dva putnika privatnog vozila, za koje mediji pišu da su iz Sandžaka, poginula su na licu mesta, a tri policajca zadobilo je teže povrede.

Tanjug /Foto :AP