ZAGREB – Pojedini političari iz hrvatskog Zagorja žrtve su krađe identiteta, pošto se jedna kompanija poslužila njihovim matičnim brojevima i adresama koje su objavljene na listama za kandidaturu i fiktivno prikazala da im je isplatila novac, prenosi Poslovni.hr saznanja Jutarnjeg lista. 

Među oštećenima su SDP-ov potpredsednik Sabora Siniša Hajdaš Dončić, SDP-ov poslanik i gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj, kao i HDZ-ov poslanik Žarko Tušek.

Žrtve krađe identiteta su, osim političara, još neke javne osobe iz Krapinsko-zagorske županije i ukupno ih je dvadesetak.

Ime kompanije koja se poslužila ličnim podacima zagorskih političara još nije poznato, s obzirom na to da je kriminalistička istraga u toku. 

Zna se samo da je sedište kompanije u Rijci, penosi Poslovni.hr.

Kako saznaje Jutarnji, Hajdaš Dončić, Vešligaj i Tušek su navodno prodavali staro gvožđe kao sekundarni otpad. 

Za stare veš mašine, karoserije starih automobila i drugo gvožđe oni su, prema falsifikovanim računima, dobili oko 2.000 kuna (oko 270 evra) po isporuci.

Dončić je potvrdio je da mu je ukraden matični broj i da je neko falsifikovao račune iz kojih se vidi da je prodavao sekundarni otpad. 

“Iako je to ekološki vrlo prihvatljivo i pozitivno, prodaja starog gvožđa mi ipak nije dodatni izvor prihoda”, rekao je Dončić.

Tanjug /Foto :Pixabay