BEOGRAD – Pop džez pevačica Lena Kovačević izvodi glavnu numeru “Letimo” u animiranom filmu “Manu munja”, koji se od 9. maja prikazuje u bioskopima širom Srbije, a danas je na promicija crtaća u Beogradskom zološkom vrtu kazala da je imala izuzetno iskustvo u procesu sinhronizacije filma. 

Osim što peva, Lena “pozajmljuje” glas ptičici Kalifi, u crtaću čija se radnja vrti oko Manua, male ptice čiope koja raste u drugom jatu, ubeđena da je galeb. 

Kada sazna da je usvojen, Manu upoznaje ostale čiope i saznaje da imaju posebnu moć da predosete oluju. 

Ne shvatajući neprijateljstvo između galebova i čiopa, odlazi zauvek, ali se, predosećajući nevreme, vraća da upozori galebove na opasnost

U veseloj stmosferi okružena mališanima koji su želeli da se fotografišu sa njom, Kovačević je kazala da joj se ptičica čiji je glas oživela jako sviđa. 

“Kalifa, je inteligentna, šarmantna, cinična ptičica…Prava Dorćolka. Fantastična je muzika i ta pesma koju Kalifa peva je mešavina džeza i popa. Baš sam uživala u celom angažmanu oko crtaća ”Manu munja””, kazala je Kovačević.

Animirani film “Manu munja” dobio je prvu nagradu na Dečjem festivalu u Amsterdamu, kao projekat koji najviše obećava, a scenario je na Festivalu animiranog filma u Nemačkoj nominovan za najbolji.

Tanjug /Foto :Tanjug