BEOGRAD – Srpske odbojkašice Milica Kubura i Katarina Lazović izrazile su danas nadu da će reprezentacija tokom trećeg vikenda Lige nacija u Kortrjaku upisati pobede.

“Mislim da na ovom turniru možemo da izvučemo maksimum s tri pobede. Sva tri tima su na visokom nivou, biće naporno, ali atmosfera u ekipi je vesela i sve smo spremne za borbu. Konačno nas je dočekalo lepo vreme, posle kišnih i tmurnih vikenda u Beogradu i Italiji… Možda nam sunce pomogne da izadjemo kao pobednici iz ovih duela”, rekla je Kubura.

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije doputovala je u petak uveče u belgijski Kortrajk, gde će od utorka do četvrtka igrati u 12. grupi Lige nacija.

“Očekujem lepu borbu, nadam se našoj lepoj igri, prvo protiv Poljske, a potom Rusije i Belgije. Sve tri ekipe su dobre, ali mislim da je ovaj vikend malo slabiji nego prošli. Nadam se pobedama”, rekla je Lazović.

Srbiju će u Belgiji sa klupe predvoditi Branko Kovačević s obzirom da se Zoran Terzić iz Koneljana vratio u Beograd, gde će trenirati sa odbojkašicama koje nisu igrale tokom drugog vikenda Lige nacija. Srbija će u Belgiji igrati u istom sastavu kao u Italiji.Reprezentaciju prvo u utorak od 17.15 očekuje meč protiv Poljske, a u istom terminu u sredu igraju protiv Rusije, dok je meč s Belgijom zakazan za četvertak od 20.15.

Beta