BEOGRAD – Prema podacima Auto-moto saveza Srbije sve učesniče u saobraćaju danas očekuju idealne vremenske prilike, obra

vidljivost, suvi kolovovozi i bez vandrednih obustava, a zadržavanja na ganičnim prelazima za putnička vozila su od 10 do 30 minuta.

Međutim, zbog vikenda koji je pred nama i same letnje sezone koja je u punom jeku, veliki broj stranih i domaćih turista može doprineti pojačanom inteziteu saobraćaj gotovo na svim putnim pravcima, kao i na GP i NR.

Stoga e svim vozačima savetuje da brzinu kretanja prilagode uslovima na putu, da voze opreznije i da drže što veće odstojanje između vozila kako ne bi ugrožavali svoju a i tuđu bezbednost.

Prema poslednjim informacijama dobijenih od JP “Putevi Srbije” na naplatnim stanicama nema zadržavanja.

Prema poslednjim informacijma Uprave granične Policij zadržavanja na (PMV)putničkim terminalima naših graničnih prelaza su: na Horgoš na ulazu, zadrzavanje 30 minuta (radi 7 traka ), Horgoš na izlazu zadrzavanje 20 min.(radi 1 traka).

Na susednom GP Reske na izlazu iz Mađarske zadrzavanje 120 minuta (rade u 9 traka, kolona vozila je oko 200 metara).

Na GP Gradina, na izlazu zadrzavanje 10 minuta (radi 5 traka).

Na GP Gradina , na ulazu ,nema zadrzavanje (rade 2 traka).

Na GP Batrovci na ulazu zadrzavanja 30 minuta (rade 6 traka).

Na GP Batrovci na izlazu, nema zadrzavanja(radi 1 traka).

Na ostalim GP, takođe, nema zadrzavanja.

Zadržavanja na (TMV) teretnim terminalima naših GP : Na GP Horgoš na izlazu 300 minuta, na GP Batrovci na izlazu 180 minuta, na GP Šid na izlazu 60 minuta, na GP Kelebija na izlazu 180 minuta, na GP Sremska Raca na izlazu 60 minuta, dok na ostalim prelazima nema zadrzavanja.

Zadrzavanje za autobuse: na GP Batrovci na izlazu 30 minuta, dok na ostalim prelazima nema zadržavanja.

Često dolazi do formiranja dužih kolona vozila na ulazu i na izlazu iz Mađarske i Hrvatske, tada zadržavanja mogu biti višesatna i duža u odnosu na zadržavanje koje vozače očekuje na našim graničnim prelazima.

Vreme zadržavanja na graničnim prelazima je relativno i često promenljivo.