BEOGRAD – Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas, predstavljajući rezultate rada Vlade Srbije u prethodne dve godine, da ekonomski rezultati pokazuju da do kraja godine ima prostora za nova povećanja plata i penzija.

“Neophodan uslov za to je da nastavimo ovako da radimo”, rekla je Brnabić na konferenciji za novinare.

Premijerka je navela da je Vlada Srbije radila na tome da menja zemlju na bolje i da je na tom putu učinjeno dosta toga, poput očuvanja finansijske stabilnosti čije je temelje, kako je rekla, postavio sadašnji predsednik Srbije Aleksandar Vučić, kao i teške mere fiskalne konsolidacije.

“Uspeli smo da pokrenemo transformaciju naše ekonomije i naše administracije na bazi digitalizacije”, rekla je Brnabić i dodala da Srbija ostaje posvećena sprovođenju reformi i unapređenju poslovnog ambijenta.

Ona je istakla da je bolji životni standard svih građana zadatak na kojem radi svaki član vlade.

“Život u Srbiji je danas izvesniji i sigurniji nego što je bio u prošlosti. Verujem u Srbiju sa jakom i stabilnom tržišnom ekonomijom koja se dinamično menja i prilagođava vremenu u kojem živimo”, rekla je Brnabić.

Premijerka je navela da je Vlada Srbije obezbedila direktnu finansijsku podršku za ukupno 1.106 privrednih subjekata, sa nešto više od 2,5 milijardi dinara u vidu bespovratnih sredstava, dok je ukupna vrednost investicija nešto više od 12 milijardi dinara.

Ona je ukazala da je zaposlenost u sektoru mikro, malih i srednjih preduzeća u martu 2019. godine porasla u odnosu na januar 2016. godine za 140.382.

Dodala je da je Srbija, kako bi nastavila strukturne reforme, nastavila saradnju sa MMF-om kroz novi aranžman bez finansijske podrške.

Mnogo toga je urađeno u infrastrukturi, rekla je premijerka i podsetila da je za dve godine izgrađeno više od 150 kilometara auto-puteva i rekonsutrisano 387 kilometara magistralnih i regionalnih pruga.