MOSTAR – Emitovanje eksperimentalnog programa Televizije Herceg-Bosne počeće večeras, najavio je direktor te medijske kuće Stipe Galić.

Eksperimentalno emitovanje će, kako je rekao, trajati do kraja leta, a od jeseni je plan da se krene u punom kapacitetu sa planiranim programima.

On je objasnio da je reč o nadogradnji postojećeg sistema koji egzistira od 1993. godine, te da je RTV Herceg-Bosne sada postala većinski vlasnik Hrvatske radiotelevizije Kiseljak, televizije “Oskar C” i internet televizije “Prvi TV”, te će preko tih kanala emitovati program RTV Herceg-Bosne.

Galić je za Srnu rekao da RTV Herceg-Bosne nije nikakva zamena za RTV kanal na hrvatskom jeziku u okviru postojećeg RTV sistema BiH.

“Kanal na hrvatskom jeziku u okviru RTV sistema BiH je ustavno pravo Hrvata i mi ćemo ga dobiti. Televizija Herceg-Bosne je nadogradnja sistema koji smo imali”, naveo je Galić.

On veruje da će ovaj medijski projekat uspeti, jer su sve hrvatske političke opcije konsenzusom kroz Hrvatski narodni sabor BiH podržale Televiziju Herceg-Bosne.

Galić je naveo da je Vlada Hrvatske finansijski podržala obnovu prostorija RTV Herceg-Bosne kroz Kancelariju za Hrvate izvan Hrvatske i Kancelariju za stambeno zbrinjavanje.