NOVI PAZAR – Savjetovalište za dijabetes već nekoliko mjeseci uspješno radi u novopazarskom Domu zdravlja. Ono je dostupno građanima svakog radnog dana od 7 do 14 časova. Svi zainteresovani ovdje mogu da saznaju mnogo više o dijabetesu, a pacijenti da nauče i kako se daje insulin, kako treba da izgleda pravilna ishrana, kako da kontrolišu svoje tijelo i svoje zdravlje, ali i sve što je neophodno kako bi se spriječile komplikacije koje može da izazove šećerna bolest, a koje mogu biti veoma teške kako za pacineta tako i za njegovu porodicu.

” Ovdje takođe mogu da nauče kako da provjeravaju šećer, kako da rade te čuvene profile glikemije, u koje vrijeme se rad, kako se rade, takođe od nas dobijaju i brošure u kojima mogu da pročitaju sve što mi ne stignemo da ima kažemo”, kaže šefica Savjetovališta dr. Nataša Mijailović.

Grad Novi Pazar donirao je 300 000 dinara za opremanje i adapataciju ovog savjetovališta.

“Mi idemo dalje. Grad je donirao i klime za Dečji dispanzer, gradi se kanalizacija tako da će se i u tom objektu dobiti više kvalitetnog prostora ” kaže član kabineta gradonačelnika, dr. Fevzija Murić

“Tu je na usluzi svakodnevno obučena medicinska sestra, edukovana za rad sa dijabetičarima, kao i ljekari. Ono što je jako bitno jeste da nam je Grad pomogao sa 300 000 dinara u opremanju i izvođenju građevinskih radova, tako da je Savjetovalište potpuno osposobljeno za svakodnevni rad “, kaže direktor Doma zdravlja dr. Ervin Ćorović.

Društvo dijabetičara pruža podršku Savjetovalištu. Ovog puta predsjednik Društva, Enes Selmanović, uručio je dva aparata za mjerenje pritiska direktoru Doma zdravlja kao donaciju i pozvao sve članove da u što većem broju koriste savjetovalište.


rtvnp.rs