Udine – Kadetska reprezentacija Srbije,  igrači rođeni 2003. godine i mlađi, završila je grupnu fazu takmičenja na Evropskom prvenstvu koje se održava u Udinama (Italija) sa dve pobede i jednim porazom što joj je bilo dovoljno za drugo mesto u grupi “D”. Izabranici selektora Saše Nikitovića savladali su selekcije Grčke i Bosne i Hercegovine, dok su pretrpeli minimalan poraz u uzbzudljivom duelu sa selekcijom Francuske.

– Generalno možemo biti zadovoljni prvom fazom šampionata. Ostaje žal zbog poraza od Francuske u utakmici u kojoj su odlučivale nijanse. Bio je to duel visokog intenziteta koji je uvelio pravazilazio kadetski uzrast. Bilo nam je mnogo važno da dobijemo selekciju Turske na premijeri u čemu smo uspeli zahvljujući dobroj igri tokom većeg dela meča. Za meč protiv selekcije Bosne i Hercegovine imali smo veoma malo vremana za pripremu i odmor, tako da je bilo najvažnije rasporediti minutažu kako se ne bi osetio umor u mečevima koji nam predstoje – ističe selektor Nikitović.

Posle dana odmora, na redu je nokaut faza u kojoj više nema popravnog. Protivnik reprezentacije Srbije u meču osmine finala biće selekcija Slovenije. Taj meč na programu je u utorak od 14:15 časova.

– Očekuje nas veoma težak i zahtevan meč. Selekcija Slovenije se pokazala u veoma dobrom svetlu u dosadašnjem toku šampionata. Radi se o veoma agresivnoj, atipičnoj ekipi, koji šutira za tri poena više nego što je uobičjno. Moraćemo da pružimo maksimum, damo sve od sebe kako bi došli do trijumfa i šlasmana u četvrtfinale – zaključio je selektor srpskih kadeta.

PAROVI 1/8 FINALA:

SRBIJA – Slovenija

Turska – Bosna i Hecegovina

Rusija – Severna Makedonija

Španija – Nemačka

Francuska – Estonija

Litvanija – Grčka

Italija – Letonija

Izrael – Hrvatska

Kss