PRIŠTINA – Vršilac dužnosti premijera Kosova Ramuš Haradinaj poručio je danas predstavnicima političkih stranaka iz opštine Medvedja da Albanci u toj opštini treba da izadju na lokalne izbore i izaberu svoje najbolje predstavnike.

“Složili smo se da svi Albanci sa pravom glasa u ovoj opštini treba da ispune svoju gradjansku obavezu i glasaju za najbolje kandidate”, rekao je Haradinaj na sastanku sa predstavnicima političkih stranaka iz Medvedje, iz stranke Alternativa za promenu, Demokratske stranke i Partije demokratske akcije.

U saopštenju iz kabineta premijera u ostavci su razgovarali o situaciji u regionu i da je Haradinaj izrazio posvećenost i podršku albanskoj zajednici u toj opštini da ostvari svoja prava i osigura opstanak u tim sredinama.

“Procenjujući trenutnu situaciju, opština Medvedja će održati opštinske izbore ove nedelje, a na sastanku je istaknuta potreba da albanska zajednica bude jedinstvena i da pronađe oblike i načine adekvatne interakcije i zastupljenosti u ovim telima”, rekao je Haradinaj, a prenosi njegov kabinet.

U saopštenju piše da “srpska država nastavlja da diskriminiše Albance u regionu brišući ih sa svojih biračkih spiskova i adresa u svojim naseljima, kako bi im uskratila pravo glasa i sprečila ih da budu predstavljeni na opštinskom nivou”.

Beta