BEOGRAD – Tokom proteklog leta, reditelj i scenarista Miroslav Momčilović snimio je svoj novi film “Vikend sa ćaletom”, saopštili su iz Filmskog centra Srbije.

U pitanju je drama sa elementima komedije, u kojoj glavnu ulogu tumači Nenad Jezdić, i čija se premijera očekuje sledeće godine.

Film “Vikend sa ćaletom” dobio je podršku Filmskog centra Srbije u kategoriji “sufinansiranje žanrovski određenog celovečernjeg igranog filma sa komercijalnim potencijalom”, uz obrazloženje da se radi o “toploj, emotivnoj priči o susretu dva potpuno različita sveta”.

Nakon saznanja da je teško bolestan i da mu je od života ostalo još nekoliko nedelja, sredovečni beogradski kriminalac Kašika žarko poželi da provede vikend sa Ognjenom, jedanaestogodišnjim sinom iz prethodnog braka.

Kašika pokušava da po ubrzanom kursu u sina utisne sve ono što on smatra važnim za život i preživljavanje na ulici, i da istovremeno iz malog istera sve ono što je po njegovom mišljenju mekano, slabašno i devijantno.

Scenario i režiju filma potpisuje Miroslav Momčilović, poznat po filmovima “Sedam i po”, “Čekaj me, ja sigurno neću doći”, “Smrt čoveka na Balkanu”, “Smrdljiva bajka”… Producent je Igor Turčinović, a film je nastao u produkciji Brigade, u saradnji sa Filmskim centrom Srbije i kompanijom United Media.

Najvažnije uloge tumače Nenad Jezdić, Vasa Vraneš i Branko Vidaković.

Tanjug