PODGORICA – U Podgorici su poslednjih nekoliko dana vandali napravili štete na parkovskom mobilijaru, na objektima komunalne infrastrukture, zelenilu, a i naružene su fasade zgrada neprimerenim grafitima, ukazuju u Glavnom gradu Crne Gore.

Kako napominju, radi se o erupciji agresivnosti i destrukcije koja je direktna posledica političkog konteksta, a koja je u protekla dva dana bila usmerena na uništavanje parkovskog mobilijara, zelenila, spomenika, te grafita neprimerenog sadržaja na fasadama zgrada.

“Po ko zna koji put postavljamo pitanje otkud poriv za razbijanje, uništavanje i vandalizam. Nismo sigurni da brojni apeli dopiru do onih koji su skloni vandalizmu. Čak se čini da ih ovakve pojave, ukoliko prođu bez posledica po njih, motivišu na dalje uništavanje imovine poreskih obveznika”, ističu u Glavnom gradu.

Teši, kako kažu, činjenica da se radi o procentualno malom broju vandala, u odnosu na ogroman broj građana koji imaju visoko razvijeno, pre svega, kućno vaspitanje, kulturu i usađenu ljubav prema Podgorici i Crnoj Gori.


rtcg