BEOGRAD/NOVI PAZAR – Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja dodelilo je gradonačelniku Novog Pazara Nihatu Biševcu Svetosavsku nagradu za izuzetan doprinos razvoju obrazovanja.

U Vladi Srbije, ovogodišnjim laureatima nagrade je uručio ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević, koji je pozdravio sve dobitnike – učenike, studente, profesore, direktore, zaslužne građane, predstavnike diplomatskih predsedništva, kompanija, odnosno sve one koji su u toku protekle godine dali značajan doprinos razvoju sistema obrazovanja i vaspitanja u Srbiji.

Među nagrađenima je i gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac. Njemu je priznanje uručio ministar Mladen Šarčević,

“Trudili smo se da ulažemo što više u obrazovanje, Ministarstvo je to prepoznalo. Gradili smo škole, mnoge rekonstruisali, stipendirali najbolje studente i đake, ulagali u unapređenje nastavnih procesa”, rekao je gradonačelnik Novog Pazar Nihat Biševac.

On je ponovio da je najbolja investicija za budućnost ulagati u mlade i obrazovanje, i dodao da će Novi Pazar nastojati da i dalje bude među gradovima u Srbiji koji najviše ulažu u obrazovni sistem. On je zahvalio i svima koji su u tome Gradu pomagali, kao i Ministarstvu prosvete.


rtvnp.rs