PODGORICA – Crna Gora bi drugu polovinu maja mogla dočekati sa postepenim ukidanjem nekih mera, izjavio je ministar zdravstva Kenan Hrapović, ali je istakao da to zavisi od ponašanja građanja.

Hrapović je za Dnevne novine rekao da, iako najveći deo crnogorskih građana poštuje mere i preporuke Ministarstva zdravlja, postoji jedan koji to odbija da prihvati.

“Ako se sada uzdržimo od svih izazova koje nam, pre svega, lepo vreme donosi ovih dana, onda ćemo biti u prilici da leto koristimo onako kako treba. Ako sada budemo neozbiljni, naše šanse da budemo kraće u ovom vakuumu, mogu biti neizvesne”, kazao je Hrapović, preneo je portal RTCG.

O kraju epidemije korova virusa je, kako kaže, još rano govoriti.

“Da, možemo biti optimisti, samo ukoliko se budemo svi do jednog pridržavali uputstava struke, nema sumnje da smo na dobrom putu”, kazao je Hrapović.

Istakao je da građani ne smeju biti neodgovorni i dozvoliti da ih zablude dovedu do pogrešnih zaključaka i odgovora.

Ocenio je da je odgovor crnogorskog zdravstvenog sistema i države na korona virus bio dobar, ističući da je to većinsko mišljenje građana Crne Gore, te da to pokazuju i sva istraživanja javnog mnjenja ovih dana.