NOVI PAZAR – Intenzivni radovi na opremanju privremene Covid bolnice u Novom Pazaru počeli su juče a nastavljeni danas od ranih jutarnjih sati. Kapacitet ovog objekta je 150 kreveta, a prema rečima struke može biti i veći.

 

U okviru privremene Covid bolnice koja će biti smeštena u medicinskoj školi “Dva heroja”, oboleli će imati i opreljen prostor za molitvu (mesdžid).

“Odvojene će biti muške i ženske prostorije, odvojeni mokri čvorovi, određen je i Mesdžid da bismo izašli u susret našim građanima vernicima, zatim lekarske sobe, sobe za rendgen, laboratorija i slično”, rekao je koordinator Nedžad Eminović.

U akciji opremanja privremene Covid bolnice učestvuje veliki broj volontera, a zajedno sa njima je i potprdsednik vlade i ministar Rasim Ljajić.

Ljajić je juče izrazio nadu da će privremena Covid bolnica za par dana primiti prve pacijente.

“U saradnji sa Ministarstvom zdravlja, koje je imalo razumevanja, bukvalno za manje od 24 sata mi smo Medicinsku školu preuredili u privremenu bolnicu” – rekao je Ljajić.

Nadležne službe grada Novog Pazara, Opšte bolnice, Doma zdravlja, Zavoda za javno zdravlje i javnih preduzeća ulažu sve napore da nova improvizovana bolnica, kapaciteta oko 150 kreveta počne sa primanjem pacijenata sa lakšim oblikom bolesti izazvane korona virusom što pre.