NOVI PAZAR – U školi Avdo Međedović, održana je konstitutivna sednica Privremenog organa upravljanja, imenovanog od strane ministra prosvjete Mladena Šarčevića, nakon sto je škola bila u blokadi od 21.februara.

Na današnjoj sjednici je potvrđena odluka o imenovanju prof. Safeta Smailovića za VD direktora OŠ Avdo Međedović, kao i odluka o potpisivanju ugovora između Privremenog organa upravljanja i novog VD direktora.

Sjednici odbora prisustvovao je i predstavnik sindikata uposljenika. Podsećamo, Ministarstvo prosvete je ranije imenovalo privremeni školski odbor u toj školi.

Za članove Privremenog školskog odbora, iz reda roditelja, imenovani su: Enis Ujkanović i Almir Pramenković, u ime zaposlenih Esad Kolašinac i Ferida Divanefendić, dok je kao predstavnik BNV-a imenovan dr. Admir Muratović koji je ujedno imenovan i za predsednika tog provremenog organa.

Uprisustvu predsednika Privremenog organa upravljanja, te sekretara škole i novog VD direktora danas su izvršene sve neophodne proceduralne radnje kako bi novo rukovodstvo odmah krenulo u rješavanje problema i nastavilo sa normalizacijom svih procesa u školi.