NOVI PAZAR – Plan imunizacije stanovništva tema je današnjeg zasedanja Štaba za vanredne situacije Grada Novog Pazara.

Član štaba i direktor Zavoda za javno zdravlje, dr Šefadil Spahić ističe da je početak vakcinacije svetla tačka u okolnostima sa kojima se suočava ceo svet.

„Započeli smo pre mesec dana, vakcinacijom u Gerontološkom centru. Svi koji su primili vakcinu su dobrog opšteg zdravstvenog stanja, uključujući i zdravstvene radnike koji su vakcinisani tokom poslednjih nekoliko dana. Sinoć smo dbili novih 1200 doza vakcine, a na Štabu je bilo reči i o formoranju punkta za masovno vakcinisanje stanovništva. Prostor je određen, ljude ćemo vakcinisati u sali Doma omladine uz poštovanje preporuka Svetske zdravstvene organizacije. Aktivni su punktovi u Zavodu za javno zdravlje i Domu zdravlja“, kazao je dr Spahić, ističući da u poslednjih nekoliko dana Zavod beleži blago poboljšanje epidemiloške situacije.

„Ne treba se opustiti jer protivepidemijske mere daju rezultate. Gradski štab će se pridržavati svih mera koje propisuje Republika i apelujem na građanće da se, u cilju zaštite svog i zdravlja svojih najmilijih, ponašaju u skladu sa tim“, zaključio je dr Spahić, naglašavajući da su sve vakcine koje su u opticaju podjednako dobre.

Indeksonline.rs

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here