Naslovna Društvo PRIJEPOLJE: Otvorena vrata za lokalne projekte

PRIJEPOLJE: Otvorena vrata za lokalne projekte

PRIJEPOLJE – Opštinu Prijepolje posetili su državni sekretar Ministarstva građevinarstva Enis Buhić i pomoćnik u Ministarstvu turizma Jasmin Hodžić.

“Ovaj kraj sada ima svoje predstavnike u ministarstvima koji su spremni da, ne samo lokalnoj samoupravi, već i privredi i stanovništvu pomognu u realizaciji i lobiranju prilikom konkurisanja za državna sredstva, rekao je državni sekretar u Ministarstvu građevinarstva, Enis Buhić.

Razgovaralo se o načinu povezivanja lokalnih proizvođača sa velikim trgovinskim sistemima u cilju plasmana robe na šire tržište. Prisutni privrednici su informisani o aktuelnim državnim konkursima, a bilo je reči i o unapređenju turističke ponude i putne infrastrukture.

“Prijepolje ima ozbiljne razvojne šanse u oblasti pre svega kulturno – verskog turizma. Usaglasili smo se da opštine Priboj, Prijepolje i Nova Varoš treba da objedine svoju turističku ponudu jer će tako biti atraktivniji i konkurentniji”, rekao je pomoćnik u Ministarstvu turizma i telekomunikacija, Jasmin Hodžić.

Državni sekretar u Ministarstvu građevinarstva,Enis Buhić je istakao da je razlog posete i činjenica da ovaj kraj sada ima svoje predstavnike u ministarstvima koji su spremni da, ne samo lokalnoj samoupravi, već i privredi i stanovništvu pomognu u realizaciji i lobiranju prilikom konkurisanja za državna sredstva.

Predsednik opštine Prijepolje, Vladimir Babić je rekao da država Srbija možda po prvi put u istoriji ima dovoljno novca da sve dobre projekte može da podrži.

“Zahvaljujući našim zemljacima koji rade u ministarstvima lokalna samouprava i privreda će imati širom otvorena vrata . Obećali su nam pomoć oko brendiranja proizvoda iz našeg kraja. Moći ćemo više robe izvoziti, a Prijepolje će biti vidljivije u Srbiji i svetu. To bi otvorilo nova radna mesta”, rekao je predsednik Babić.

Zamenik predsednika opštine, Esad Hodžić, izrazio je zadovoljstvo što je do sastanka došlo na inicijativu ministarstava.

“Dobili smo uveravanja da će naši zahtevi u buduće biti rešavani po ubrzanoj proceduri, a ne kao do sada da ostaju mrtvo slovo na papiru”, rekao je Hodžić.

On je dodao da je delegacija opštine posetila Zavod za zaštitu spomenika i Ministarstvo turizma gde su informisani da je predviđen nastavak projekta konstruktivne sanacije starog grada Mileševca i njegovo kasnije prilagođavanje turističkim potrebama. Razgovarano je i o projektu uređenja i rekonstrukcije Parka narodnih heroja. Kako je rekao, iz ministarstva je obećano da će sredstva biti obezbeđena kako bi radovi do proleća naredne godine bili okončani. Potrebno je da opština izradi idejno rešenje i predračun radova, što će biti urađeno po ubrzanom postupku.

A.R. / Polimlje.info

Exit mobile version