BEOGRAD/PODGORICA – Predsednik SAD Džozef Bajden uputio je predsedniku Milu Djukanoviću i gradjanima Crne Gore čestitku povodom 13. jula‬ – Dana državnosti‬‬, poručujući da će SAD nastaviti da pruža snažnu podršku Crnoj Gori u napretku prema EU, saopštio je danas Djukanovićev kabinet.

“U ime američkog naroda Vama i narodu Crne Gore čestitam Dan državnosti – 13. jul. Naše zajedničke vrednosti, posvećenost demokratskim institucijama i naše trajne veze kao porodice, prijatelja, i saradnja čine Crnu Goru poštovanim saveznikom i partnerom Sjedinjenih Država”, navodi se u čestitki Bajdena.

Bajden je rekao da će SAD “sa radošću nastaviti da pružaju snažnu podršku narodu Crne Gore u napretku na njenom evroatlantskom putu u sprovodjenju reformi potrebnih za pristupanje Evropskoj uniji”.

Bajden je čestitao i četvrtu godišnjicu članstva Crne Gore u NATO, navodeći da prisustvo Crne Gore unapredjuje interoperabilnost saveznika i jača regionalnu i globalnu bezbednost, te da je bilo “važno čuti crnogorske inpute tokom nedavnog NATO samita u Briselu”.

“Sjedinjene Države stoje uz Crnu Goru dok produbljujemo naše bilateralne veze i zajedno se suočavamo sa novim izazovima, od pandemije do sajber-napada, gradeći našu otpornost na vrednostima koje delimo i na posvećenosti demokratiji”, rekao je Bajden.

indeksonline.rs/Beta

Prethodni tekstIzrael počeo davanje i treće doze antikovid vakcine
Sledeći tekstTužilaštvo odbacilo prijavu Štajnfeld protiv Lečića