BERLIN – Na benzinskoj pumpi u Nemačkoj danas je došlo do incidenta, kada je kupac udario prodavca koji je insistirao na nošenju maske.

Policija u gradu Bremenu saopštila je da je do svađe došlo kada je 21-godišnja mušterija bez maske ušla u prodavnicu na benzinskoj pumpi da plati gorivo, prenosi AP.

Nakon što je 67-godišnji prodavac istakao da je nošenje maske obavezno, došlo je do svađe sa kupcem, navodi se u saopštenju policije.

Mušterija je izašla iz prodavnice, da bi se potom vratila sa maskom, udarila prodavca i šutirala ga dok je muškarac ležao na podu.

U saopštenju policije dodaje se da je prodavac pumpe odveden na ambulatno lečenje, a da se 21-godišnji muškarac ubrzo nakon incidenta vratio na lice mesta i predao policiji.

Ovaj incident u Bremenu dogodio se mesec dana nakon što je u zapadnoj Nemačkoj smrtno upucan radnik jedne benzinske pumpe, kada je opomenuo muškarca koji je odbio da stavi masku.

Obavezno nošenje maske je i dalje mera koja se primenjuje u prodavnicama i nekim drugim zatvorenim prostorijama u Nemačkoj, navodi AP.

indeksonline.rs/Tanjug