Naslovna Društvo Sandžačka demokratska partija počela kampanju za izbore za BNV

Sandžačka demokratska partija počela kampanju za izbore za BNV

Počela je kampanja za Bošnjačko nacionalno vijeće iz novootvorenih prostorija Sandžačke demokratske partije u Novoj Varoši. To je jasna poruka da je svaki Bošnjak važan te da će u kampanji, kao i u svim dosadašnjim, stići do svakog mjesta, ulice, škole s jednim ciljem – poboljšati položaj Bošnjaka i ostvarivanje njihovih prava u oblasti kulture, jezika, informisanja i obrazovanja na maternjem- bosanskom jeziku.

Skup je otvorio predsjednik stranke Nihad Hasanović, koji je u svom govoru istakao da se SDP od svog osnivanja borila za ostvarivanje identitetskih prava Bošnjaka u svakom gradu Sandžaka i Republike Srbije, javlja RTV Novi Pazar.

Prisutnima se obratio i nosilac liste za BNV, Husein Memić.

“Činjenje dobrih dijela smisao je našeg djelovanja. Tako će biti i u kampanji za Bošnjačko nacionalno vijeće” naveo je Memić svom govoru.

Alija Mujagić, predsjednik OO SDP Nova Varoš, na svečanosti upriličenoj u povodu otvaranja novih prostorija stranke i početka kampanje za Bošnjačko nacionalno vijeće naglasio je da će težište kampanje biti na toleranciji, suživotu i promociji kulture različitosti.

Svečanosti su prisustvovali i gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac te narodni poslanik Jasmin Hodžić.

Exit mobile version