Naslovna Društvo Počela građevinska sezona u Novom Pazaru

Počela građevinska sezona u Novom Pazaru

Građevinska sezona u Novom Pazaru je počela, koja će kako je najavljeno biti intezivna, a možda i jedna od najvećih do sada. U toku su radovi za asflatiranje ulice Hercegovačke, čemu predhodi rekonstrukcija svih podzemnih instalacija. Ovaj projekat će značajno poboljšati infrastrukturu ulice i omogućiti bolju povezanost sa drugim delovima grada.

Sa prvim sunčanim danima počela je i građevinska sezona u Novom Pazaru. U Hercegovačkoj ulici već nekoliko dana se odvijaju radovi, uklonjen je dostajali asfalt, a sada se radi na zameni i izgradnji podzemnih instalacija. Meštani koji ovde žive kažu da su svi radovi koji se ovde odvijaju za njih od velikog značaja, a zamena cevi će za njih znači kvalitetnije vodosnabdevanje.

Najavljena jedna od najvećih građevniskih sezona

Kako je najavljeno, ovo će biti možda i jedna od najvećih građevinskih sezona, jer je planirano da se realizuju brojni projekti. Od prošle godine ostalo je 11 nezavršenih ulica. One će sledeće nedelje početi da se rade i to u naseljima : Ćerimidžinica, Bukreš, Selakovac i Šutenovac.

Krajem meseca biće završen tender za realizaciju još 41 novih infrastrukturnih projekata asfaltiranja novopzarskih ulica. Očekuje se i nastavak rekonstrukcije ulice generala Živkovića.

U ovoj građevinskoj sezoni biće urađena i ulica prema Carskoj ćupriji. Skoro četiri decenije probijanje te ulice nije bilo moguće zbog imovinsko-pravnih problema koji su rešeni. Ovde su urađeni kolektori desnom stranom reke Raške, a u planu je postavljanje i javne rasvete.

Gradi se i “Smart city centar”

Podsećamo , u toku je izgradnja “Smart city centra”, prve pametne zgrade koja će biti deo Kulturnog centra. Projekat obuhvata dve faze radova, a izvođači očekuju da će završiti prvi deo radova biti završen u predviđenom roku.

Projekat je vredan 75 miliona dinara, od čega je Ministarstvo za inovacije i tehnološki razvoj obezbedilo 45 miliona. Grad kao nosilac projekta sufinansira preostali deo sredstava. Kako je ranije najavljeno očekuje se da će drugu fazu radova finanisjki pomoći Evropska unija.

Exit mobile version