NOVI PAZAR – U Novom Pazaru večeras oko 23 sata počela je proslava povodom izborne pobede Redžepa Tajipa Erdogana za predsednika Turske i njegove Stranka pravde i razvoja na parlamentarnim izborima.

Novopazarci su u svojim vozilima, istaknutim turskim zastavama i bakljama pružili podršku novom-starom predsedniku Republike Turske.

Veliki brog građana izašao je i na ulice, pozdravljajući kolonu vozila koja uz zvuke sirena i turske muzike slavi izborni rezultat AK partije.

Turski predsednik Tajip Erdogan dobio je 49,76 odsto glasova, njegov rival Kemal Kiličdaroglu – 44,49 odsto nakon obrade glasačkih listića iz više od 95 odsto glasačkih kutija na opštim izborima u Turskoj, javila je državna televizija TRT Haber.

Kako prenosi kanal, nakon obrade glasačkih listića 95,4% glasačkih kutija, Erdogan dobija 49,76% glasova, Kılıcdaroglu – 44,49% glasova.

Prema trenutnim rezultatima, Turska ide u drugi krug predsedničkih izbora, koji će biti održan 28. maja, jer je za pobedu u prvom krugo potrebna podrška više od 50 posto glasova.

indeksonline.rs