BEOGRAD – Poslanici Skupštine Srbije nastavili su danas raspravu o izveštaju Regulatornog tela za elektronske medije o nadzoru programa komercijalnih pružalaca usluga od oktobra do marta ove godine sa posebnim osvrtom na izveštavanje o slučajevima nasilja u televizijskim programima.

Izveštaj REM-a je druga od četiri tačke dnevnog reda, a raspravu o tome poslanici su započeli 25.maja.

Poslanici opozicije su na sednici kritikovali rad REM-a, kao i propagiranje nasilja na televizijama zbog čega traže oduzimanje nacionalne frekvencije TV Pink i TV Hepi.

Na ranije održanoj sednici Odbora za kulturu i informisanje iz REM-a su saopštili da te dve televizije ispunjavaju sve zakonske uslove za emitovanje programa na nacionalnoj frekvenciji i dodali da se na TV Hepi više od godinu dana ne emituju rijaliti programi.

Član Odbora za kulturu i informisanje Nebojša Bakarec koji je predstavio izveštaj regulatornog tela rekao je da članovi Saveta REM-a trpe ogromne pritiske dela opozicije da se jednoj televiziji koja je u vlasništvu Junajted medije dodeli nacionalna frekvencija.

Poslanici su prethodno završili raspravu o vladinom izveštaju o bezbednosnoj situaciji nakon dva masovna ubistva, a pred njima je i predlog za formiranje Anketnog odbora za utvrđivanje činjenica i okolnosti koje su dovele do tragedija, kao i izglasavanje nepoverenja ministru unutrašnjih poslova Bratislavu Gašiću.

indeksonline.rs/Tanjug