LONDON – Najbolji srpski teniser Novak Đoković nastaviće danas, oko 16 časova, meč osmine finala Vimbldona sa Poljakom Hubertom Hurkačem.

Meč je prekinut sinoć zbog policijskog časa posle dva odigrana seta, koje je dobio Đoković u taj brejkovima sa 7:6 (8:6), 7:6 (8:6).

Đoković je prvi set dobio u taj-brejku rezultatom 8:6. Igralo se gem za gem u prvom setu, a pobednik ovog dela meča odlučen je u taj-brejku. Poljak je vodio 6:3 i imao je tri set lopte, ali je Đoković uspeo da osvoji pet uzastopnih poena i da prvi set dobije rezultatom 8:6.

Srpski teniser je stigao do 13. uzastopno dobijenih taj-brejkova na grend slem turnirima. Đoković je prestigao legendarnog američkog tenisera Pita Samprasa, koji je 1994. godine imao 12 dobijenih taj-brejkova u nizu.

Đoković i Hurkač su ušla sigurno u drugi set, Đoković je prvu priliku za brejk imao u četvrtom gemu, ali je Hurkač jakim servisima uspeo da osvoji gem.

Srpski teniser je u osmom gemu pri vođstvu od 4:3 imao četiri prilike za brejk, ali je Hurkač dobrim servisima stigao do izjednačenja, 4:4. Igralo se potom gem za gem, a pobednik drugog seta odlučen je u taj-brejku, koji je pripao Đokoviću rezultatom 8:6.

Organizatori su potom odlučili da prekinu meč, koji će biti nastavljen danas, kao drugi susret dana na Centralnom terenu posle duela između Kazahstanke Jelene Ribakine i Beatriz Hadad Maje iz Brazila.

Program na Centralnom terenu počinje u 14.30 časova.

Tanjug