Državne tužiteljke u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru i Višem državnom tužilaštvu u Podgorici ocenile su da u radnjama vlasnika privatne plaže “Rocky beach” Dragana Đurovića, koji je oterao maloletnu devojku i njenu familiju s plaže zbog nošenja burkinija, nema elemenata bića bilo kog krivičnog dela za koje se gonjene preduzima po službenoj dužnosti – saopšteno je portalu Radio televizija Rožaje nezvanično iz Uprave policije.

Naveli su da je u službene prostorije Odeljenja bezbednosti Bar juče oko 20.45 sati pristupio Selvedin Agović (45) koji je prijavio da je njegovu ćerku vređao vlasnik ugostiteljskog objekta “Rocky Beach”, u mestu Utjeha u Baru, Dragan Đurović (64) i da zbog, kako su naveli iz policije, navodnih pravila plaže nije dozvolio da uđe na plažu u burkini kupaćem.

– O događaju su obaveštene državna tužiteljka Osnovnog državnog tužilaštva u Baru, kao i državna tužiteljka u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koje su se izjasnile da u navedenim radnjama nema elemenata bića bilo kog krivičnog dela za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti – kazali su za RTR nezvanično iz UP.

Dodali su da će policijski službenici Odeljenja bezbednosti Bar postupati po prijavi.

– Nakon prikupljanja svih potrebnih obaveštenja, ukoliko se utvrdi da u radnjama postoje elementi bića prekršaja, biće pokrenut prekršajni postupak – rekli su nam iz UP.

Podsećamo, portal Rožaje Vijesti objavio je video na kom se, kako su naveli, zakupac plaže na veoma ružan i primitivan način sa uvredljivim rečima oterao maloletnu gošću koja je nosila burkini i njenu familiju. Kako kažu, po ulasku na plažu čim ih je gazda plaže ugledao brzim hodom je krenuo prema njima sa povišenim tonom i uvredljivim rečima im poručio da odmah napuste plažu.

indeksonline.rs/RTR