PODGORICA – Podgoričaninu Predragu Mirotiću (31) određen je pritvor do 72 zbog sumnje da je umešan u aferu “Tunel”, koja poslednjih sedmica trese Crnu Goru.

Prema pisanju podgoričkih Vijesti, Mirotiću je pritvor odredio tužilac Osnovnog državnog tužilaštva Marko Mugoša, nakon jučerašnjeg saslušanja.

Prema saznanjima Vijesti, krimialna grupa koja je prokopala tunel od jednog podgoričkog stana do depoa Višeg suda “posao” je zavrsila u noći između 10. i 11. septembra, nakog čega su u Botunu sakrili kombi koji su koristili, u čemu im je, kako sumnja policija, pomogao Mirotić.

Prema istim informacijama, Mirotić je 11. septembra, u tri sata nakon ponoći, “kliom” navodno došao do štek stana osumnjičenih, u podgoričkom naselju Zabjelo.

Istražitelji su došli do dokaza da je, izvršavajući naredbe nalogodavca, svojim automobilm navodio kombi koji su koristili osumnjičeni do Botuna, a potom je najmanje jednog od osumnjičenih vratio do štek stana.

“Mirotić je, prema prethodnom planu i dogovoru, od Ulice 8. marta navodio kombi registarskih oznaka TZ-AA384 kuda da se kreće do mesta Botun, gde su izbacili stvari i predmete koje su koristili prilikom kopanja tunela do depoa Višeg suda u Podgorici”, kazao je sagovornik Vijesti.

Navodno, tužioci i policija prikupili su dokaze da je “čišćenje” kombija trajalo oko sat, nakon čega je Mirotić svojim automobilom vratio osumnjičenog do Zabjela.

Mirotić je juče ćutao pred tužiocem o svojoj ulozi u obijanju sudskog depoa i kopanju podzemnog tunela, kojim su lopovi ušli u tu sudsku prostoriju.

“Osumnjičeni P. M. iskoristio je svoje zakonsko pravo i nije iznosio odbranu, tačnije branio se ćutanjem. Nakon saslušanja, postupajući tužilac odredio mu je zadržavanje do 72 sata, a u tom roku sudiji za istragu biće podnet predlog za određivanje pritvora”, rečeno je Vijestima juče nezvanično iz Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici.

Na tu odluku žalbu je izjavila Mirotićeva pravna zastupnica, advokat Tijana Živković.

indeksonline.rs/Tanjug