PRIŠTINA – Kosovska policija saopštila je da je na ulazu u selo Banjska kod Leposavića noćas u 2.34 došlo do incidenta i da je jedan policajac tom prilikom ubijen, a drugi ranjen.

“Prilikom obavljanja policijskih dužnosti, danas oko 02:34 časova u Mitrovici Sever, jedinica za brzu intervenciju granične policije primetila je da su na ulazu sela Banjska na mostu postavljena dva teška kamiona (bez registarskih oznaka) i ulaz u ovo selo preko mosta je onemogućen, pošto je blokiran”, navedeno je u saopštenju.

Kako se dodaje, policija je sa tri jedinice krenula u pravcu lokacije i čim su stigle u blizini mesta gde je prijavljena blokada, policijske jedinice su naišle na otpor, gde je sa nekih položaja pucano iz arsenala vatrenog oružja, uključujući ručne bombe i zolje, pri čemu su usled hitaca upucana dva policajca.

Jedinice policije su, kako se tvri, u samoodbrani reagovale na napad i uspele da odbiju početni napad kako bi stvorili uslove za pružanje pomoći i povlačenje upucanih kolega.

“Povređeni policajci su izvučeni sa lokacije i prevezeni u Regionalnu bolnicu u južnoj Mitrovici gde je lekar konstatovao smrt jednog od teško povređenih policajaca, dok su druga dva službenika, jedan ranjen, a drugi povređen, prema rečima lekara van životne opasnosti”, navedeno je u saopštenju.

Dodaje se da tzv. kosovska policija, u saradnji i koordinaciji sa nadležnim institucijama i pravosudnim organima, preduzima radnje u cilju održavanja reda i javne bezbednosti, kao i izvođenja pred organima pravde izvršilaca napada na policijske službenike.

Premijer prištinskih institucija Aljbin Kurti prethodno je na Fejsbuku napisao da je u napadu u selu Banjska kod Leposavića ubijen jedan policajac, a jedan povređen.

Prema njegovim tvrdnjama, napadači su nosili maske i bili naoružani teškim naoružanjem.

„Osuđujemo ovaj zločinački i teroristički napad. Organizovani kriminal uz političku, finansijsku i logističku podršku zvaničnog Beograda napada našu zemlјu”, naveo je Kurti.

U Prištini je saopšteno da je predsednica prištinskih institucija Vjosa Osmani prekinula posetu Njujorku zbog događaja u Banjskoj.

Dopisnik Tanjuga ima nezvanične informacije da su blokirani prilazi Banjskoj.

indeksonline.rs/Tanjug