U Novom Pazaru je danas otvorena trodnevna manifestacija “Dani meda”, koja ima za cilj da promoviše pčelarstvo i zdravu ishranu. Građani će imati priliku da degustiraju i kupe razne vrste meda i drugih pčelinjih proizvoda.

Predsednik Oganizacionog odbora, Sadik Ličina, istakao je da je manifestacija važna za edukaciju javnosti o blagodetima meda i njegovom uticaju na zdravlje.

“Želimo da naši sugrađani upoznaju različite vrste meda i njihova svojstva, kao i da nauče kako da ih pravilno koriste u ishrani. Takođe, želimo da podržimo naše pčelare, koji su veoma važni za očuvanje biodiverziteta i poljoprivrede”, rekao je Ličina.

Na manifestaciji je postavljeno 20 štandova, na kojima se mogu naći peštersko-livadski i bagremov med, kao i med u saću, mešavine za imunitet, cvetni prah i propolis. Svi proizvodi su visokog kvaliteta i proizvedeni od strane lokalnih pčelara.

Manifestaciju je posetio i ministar turizma i omladine, koji je pohvalio organizatore i učesnike na njihovoj inicijativi. On je prilikom razgovora sa pčelarima, čestitao na njihovom radu i izrazio nadu da će manifestacija postati tradicionalna. On je takođe naglasio značaj razvoja turizma u Sandžaku, kao i podršku Vlade Srbije za unapređenje položaja mladih.

Manifestacija “Dani meda” će trajati do srede, a organizator je Granski klub pčelara, uz podršku Grada Novog Pazara.

indeksonline.rs