Novi Pazar – Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Policijske uprave u Novom Pazaru, odeljenja Interventne policije, danas su lišili slobode muškarca identifikovanog kao D.E. iz tog grada zbog prekršaja u vezi sa prosjačenjem, u skladu sa Zakonom o javnom redu i miru, saznaje Indeksonline.rs.

Incident je izbio nakon što se početkom prethodne nedelje pojavio snimak D.E. koji je brzo postao viralan na društvenim mrežama. Na snimku se vidi muškarac kako obilazi vrata stambene zgrade i zvoni u očiglednom aktu prosjačenja.

Snimci sa sigurnosnih kamera brzo su se proširili po gradu, a počele su spekulacije i zabrinutosti da bi D.E. mogao da ugrozi maloletne osobe.

Zabrinutost građana Novog Pazara rasla je sa širenjem ovih snimaka na društvenim mrežama. Interventna policija je brzo reagovala, lišivši D.E. slobode i ispitujući ga u vezi sa događajem.

Prema informacijama iz Policijske uprave, protiv D.E. će biti podneta odgovarajuća prekršajna prijava. Ovaj incident pokazuje kako brza reakcija policijskih organa može pomoći u očuvanju javnog reda i mira u zajednici, a istovremeno upozorava na važnost razmatranja posledica širenja snimaka na društvenim mrežama.

indeksonline.rs