BEOGRAD – Sarajevski pop muzičar Dino Merlin održao je sinoć prvi od četiri zakazana koncerta u beogradskoj Štark Areni pred prepunim gledalištem.

Muzičko veče krenulo je sa popularnom baladom “Da šutiš” da bi Dino Merlin odmah gotovo u dahu nastavio sa još većim hitom “Kad si rekla da me voliš” na opšte oduševljenje publike, uz “top” izbacivanja konfeta koje su letele po vazduhu i auditorijumu.

“Dobro veče i dobro mi došli dragi prijatelji! Pa kakav je ovo prizor?! Je li ovo moj Beograd? Ovo je sada kao nekad! Poželeo sam ovo, poželeo sam vas. Kao da nešto lijepo treba da se desi”, bio je oduševljen Merlin prepunom Arenom od skoro 20.000 ljudi na svim nivoima najveće koncertne dvorane u Srbiji.

Ovim rečima je najavio svoju pesmu “Nešto lijepo treba da se desi” i time se cela Štark Arena digla na noge i tako je ostalo do kraja koncerta.

“Nismo se videli osam godina, a to je jedan veliki komad vremena. Čovek se za to vreme često preispituje, gleda šta mu je najvažnije u životu. Da bude srećan, sa sobom, porodicom, najmilijima, da voli ono što radi, stvara”, rekao je.

Antologijski pop hitovi su se nizali – “Smijehom strah pokrijem”, ili mnogima omiljena “Je li Sarajevo gđe je nekad bilo”, što je prodrmalo Arenu.

Gost na koncertu je bio srpski etno soul pop muzičar Marko Louis, koji je otpevao u duetu najnoviju numeru “Ne radujemo se”, i Dino Merlin je najavio da se pesma izvodi prvi put uživo.

Sasvim prikladno se na listu nadovezala i kompozicija “Da ti kažem šta mi je”, poznata i po verziji u izvođenju Zdravka Čolića.

Popularni muzičar je nastavio komplet uspešnih pesama svojih ruku delo – “Moj je život Švicarska”, antologijski duet “Godinama” sa hrvatskom pevačicom Ivanom Banfić, ili “Kad zamirišu jorgovani”.

Onda je naglo ubrzao tempo i ritam koncerta sa dinamičnim numerama “Danas sam O.K.”, kada su izbačeni u publiku gigantski baloni, ili “Kremen”, čime je nakon puna dva sata bio završen zvaničan program velikog koncerta.

Ipak, Dino Merlin nije otišao sa bine, već je ostao odmah na očekivanom bisu.

Zamolio je onda da svi u hali upale mobilne telefone i uz gitaru zapevao “Deset mlađa”.

Poslednje dve pesme su bile – “Kako da ti kažem” i “Jedan dan, jedna noć”.

“Hvala vam puno, dragi prijatelji. Uživao sam sa vama večeras. Vidimo se ponovo”, pozdravio se Dino Merlin.

Indeksonline/Tanjug