NOVI PAZAR – Nacionalni savet Goranaca obeležio je prvu godišnjicu rada u Novom Pazaru. Na svečanosti u foajeu Kulturnog centra uručene su zahvalnice pojedincima i organizacijama koji su dali doprinos radu jednog od najmlađih nacionalnih saveta.

Prva godišnjica Nacionalnog saveta Goranaca obeležena je svečano, u prisustvu brojnih zvanica. Za godinu dana od osnivanja urađeno je mnogo toga, a Goranci su još jednom pokazali koliko mogu doprineti saradnji i suživotu u lokalnoj zajednici.

”Postigli smo i više nego što smo očekivali za ovih godinu dana, u smislu predstavljanja Goranaca u pravom svetlu. Tu su publikacije vezane za našu kulturu i običaje, organizovali smo Gora-fest, učestvovali na svim sastancima ministarstava vezano za rad nacionalnih saveta. Kao ravnopravni članovi, što Goranci nikada nisu imali, učestvovali smo u radu svih sastanaka nacionalnih saveta. Nećemo stati na ovome. Ima još mnogo toga da se uradi, a današnji dan je pokazao da imamo podršku, ali i poverenje od naših Goranaca”, izjavio je predsednik Nacionalnog saveta Goranaca, Amir Kajkuš.

Kajukuš je pohvalio što se sve više mladih zanima za rad Nacionalnog saveta Goranaca.

Najzaslužnijima za unapređenje rada ovog saveta, pojedincima i institucijama dodeljene su zahvalnice. Među njima su predsednik Privremenog organa Novog Pazara Nihat Biševac, BNV i Nacionalni savet Aškalija.

Podsetimo, Nacionalni savet Goranac izabran na elektorskoj skupštini u Beogradu, prošle godine, na izborima za nacionalne svete nacionalnih manjina.

rtvnp.rs