Prije početka IKT Film Festivala održana je presskonferencija na kojoj su organizatori predstavili detalje ovogodišnjeg događaja. Pristiglo je 54 filma.

,,Zahvaljujem se svima, Novi Pazar je spreman za tri filmska dana,,” izjavila je operativna direktorka Festivala Misala Zukorlić.

Direktor festivala, Stefan Kovačević, najavio je bogat program, dok je umjetnički direktor, Stefan Arsenijević, naglasio značaj podrške mladim autorima: ,,Danas su tri projekcije, program će pored gradonačelnika Nihata Biševca svečano otvoriti ministarka prosvite, Slavica Djukić-Dejanović.”

Članovi žirija Uroš Petrović i prvak užičkog pozorišta glumac Vahidin Prelić također su izrazili svoju podršku mladim talentima.

,,Uživao sam gledajući filmove, ima baš jako zanimljivih i zahtjevnih filmova, što je meni fascinantno, jer su autori djeca koja nisu školovana za fmilm, aliuče i talentovana su,, izjavio je Prelić.

Tačno u 14 sati Festival je svečano otvoren. Gradonačelnik Nihad Biševac, ministarka prosvete Slavica Djukić Dejanović, gosti, članovi žirija i organizatori pridružili su se publici u prepunoj sali.

 

Gradonačelnik Biševac Izrazio je ponos što je Novi Pazar domaćin ovakvog događaja. ,,Ovo je prilika da se zahvalim od samog početka ekipi koja je ovde, koja je došla na ideju i učinila da ovaj festival iz godine u godinu bude sve kvalitetniji i sve bolji. Ovo je postalo u Novom Pazaru tradicija i sigurno će u narednim godinama Novi Pazar biti još poznatiji po ovom festivalu,” istakao je Biševac.

Ministarka prosvete pohvalila je organizaciju Festivala. Novi Pazar je nazvala festivalskim gradom. ,

,Sve ovo potvrđuje da među decom i mladima postoji veliki broj onih koji su privrženi umetnosti. Ove godine pristiglo je 55 filmova. Veoma sam zadovoljna i zahvalna školama koje pripadaju školskoj upravi Novi Pazar. Posebno smo zahvalni Gradu Novom Pazaru koji već treću godinu na izvanredan način organizuje ovaj događaj. Hvala gradonačelniku Nihatu Biševcu i naravno njegovom timu,” poručila je ministarka.