KRALJEVO – Pripadnici MUP uhapsili su 10 članova kriminalnih grupa koji se sumnjiče da su prevarama u osiguranju na osnovu namerno izazvanih saobraćajnih nezgoda oštetili jednu osiguravajuću kuću za više od 1,86 miliona dinara, saopštio je danas MUP.

Uhapšeni su D. S. (24), Ž. S. (62), G. M. (39), S. S. (37), M. M. (38), D. Č. (37), S. D. (51), G. M. (46) i S. P. K. (34), svi iz Kraljeva, kao i P. K. (45) iz Vrnjačke Banje koji se terete za krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i prevara u osiguranju.

Za ista krivična dela policija je podnela krivične prijave u redovnom postupku protiv V. M. (36) iz Čačka, B. B. (45), A. S. (34), M. A. (43) i M. C. (37), svi iz Kraljeva.

Oni se sumnjiče da su, od kraja aprila do sredine oktobra 2021. godine, po prethodnim instrukcijama V. M, na području Aranđelovca, Čačka i Jagodine učestvovali u tri namerno izazvane saobraćajne nezgode.

Potom su, kako se sumnjiče, lekarsku dokumentaciju o ukazanoj medicinskoj pomoći predavali V. M. koji je, u ime učesnika u ovim nezgodama, od osiguravajuće kuće izvršio naplatu nematerijalne štete.

Akciju hapšenja izveli su zajedno pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe za suzbijanje kriminala UKP i Policijske uprave u Kraljevu, a po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu.

Uhapšeni su, uz krivične prijave, privedeni nadležnom tužilaštvu.

Indeksonline/Tanjug