Danas je na ulicama Novog Pazara organizovan protest opozicije u tom gradu koju čine SPP na čelu sa potpredsednikom Skupštine Srbije Usamom Zukorlićem i ministrom u Vladi Republike Srbije Edinom Đerlekom, SDA pod vodstvom Sulejmana Ugljanina i novoformirane stranke od bivših članova obe partije.

Kolona predvođena liderima stranaka se uputila u pravcu Gradske uparve grada Novog Pazara, ispred koje su građani pratili utakmicu između fudbalskog kluba Novi Pazar i subotičkog Spartaka. Praćenje utakmice u centru grada organizovano je obzirom na zabranu prisustva publike na Gradskom stadionu.

Situacija je u tom trenutku bila na ivici incidenta, kada su pristalice Zukorlića i Ugljanina počele da viču “Vučiću p*deru”, “uprava napolje” i “Rasime odlazi”.

U jednom trenutku, došlo je i do sukoba sa policijom, kada je grupa pristalica opozicije krenula motkama prema Gradskoj upravi, kako bi se fizički sukobili sa ljudima koji su stajali ispred i obezbeđenjem zgrade.

Na svu sreću, brza reakcija policije zaustavila je okupljene i nije došlo do većeg incidenta.

Podsećamo, opozicione stranke organizovale su protest u Novom Pazaru nezadovoljni izbornim rezultatima za lokalni Parlament.

indeksonline.rs