BEOGRAD – Gost nove epizode video serijala Tanjug Reflektor bio je glumac Husein Alijević koji je govorio o svojoj ulozi pevača Džeja Ramadanovskog u biografskom filmu “Nedelja”.

Alijević je rekao da mu je Ramadanovski bio prijatelj i čijem velikom koncertu na Beogradskom sajmu je prisustvovao 1992. godine.

“Sve te ličnosti koje prikazuju u filmu su meni jako važne u životu, Ramadanovski, Marina Tucaković…Neka je neopisiva emocija koju sam svaki dan nosio na snimanje i mislim da je to na kraju dobro, zato što će iz te emocije publika prepoznati emociju Džeja”, istakao je glumac.

Prema njegovim rečima, osnovni zadatak “Nedelje” je da “publika oseti emociju duše (Džejove).”

Alijević je istakao da je odrastao u sličnim uslovima kao Ramadanovski, kao dete u siromašnoj porodici, ali je za razliku od pevača imao veliku ljubav oba roditelja.

“On je nažalost odrastao bez roditelja i imao je mnogo teže životne okolnosti. Odrastao je u domu, posle se našao na ulici. Poznata je priča da se bavio šibicarenjem i tako nekim stvarima koje ćemo u filmu prikazati”, napomenuo je glumac.

Alijević je primetio da je sličan Ramadanovskom, ne samo po izgledu, je nose “urbani mehanizam u svom biću”, jer su odrasli u Beogradu- glumac na Čuburi, pevač na Dorćolu.

Prema njegovim rečima, film prikazuje kraj sedamdesetih i početak osamdesetih godina, odnosno Dorćol kao “šmekerski, boemski kraj Beograda, gde su se okupljali magupi, koji su daleko od mangupa današnjice, imali su manir, šmekerizam”.

“Deo toga donosimo u filmu zato što su oko Džeja svi njegovi prijatelji bili magupi i šmekeri, i kada su tu devojke u pitanju, to su bile dame koje se izvode na večere”, naveo je Alijević.

Priznavši da jedva čeka da njegov prvi film u životu krene u bioskope, Alijević je dodao da želi fidbek za nešto što je radio sa puno emocija i energije, i nada se da će film i publiku povezati emocija.

“Znam da smo uradili dobar posao, ali opet čekam fidbek publike, da vidim koje su scene na koje će publika najviše reagovati, šta je ono što će najviše dotaknuti, šta će ih nasmejati, rasplakati”, rekao je Alijević.

indeksonline.rs/Tanjug