ZLATIBOR – Bokserska reprezenatacija Srbije nalazi se na bazičnim pripremama na Zlatiboru nakon kojih slede, turniri, kvalifikacioni turniri za Olimpijske igre, kao i Evropsko prvenstvo u Beogradu.
“Ova godina će zaista biti sadržajna što se tiče bokserske sezone i reprezentacije. Bićemo domaćini Evropskog prvenstva za seniore, muškarce i žene, u aprilu, u Beogradu, a pre toga ćemo imati kvalifikacije za Olimpijske igre“, kaže za Tanjug selektor ženske bokserske reprezentacije Mirko Ždralo.
Za Olimpijske igre u Parizu norme su ispunili još prošle godine Natalija Šadrina i Vahid Abasov.
“Očekujemo da se njima priduži još članova naše reprezentacije, a u Beogradu da zasijamo u punom sjaju i da osvojimo rekordan broj medalja“, dodaje Ždralo.
Reprezentativac Igor Rogić navodi da su pripreme intenzivne sa dva treninga dnevno.
„Očekujem da svi budemo spremni za EP u Boegradu, jer nam je to glavni cilj i prioritet“, kaže Rogić.
Almir Memić potvrđuje da su pripreme jakog inteziteta.
“Očekuje nas mnogo turnira, kao i kvalifikacije za OI, nažalost moja kategorija nije olimpijska. Na EP u Beogradu daću svoj maksimum za medalju, već imam tri bronze sa EP u mlađim kategorijama, nadam se da će ova biti zlatna“, navodi Memić.
Semiz Aličić je zadovoljan priremama i nada se da neće biti povreda i da će se izboriti za prvi tim za EP, a potom i medalju.
U ženskom timu je šest reprezentativki i tvrde da su spremne za predstojeće turnire.
“Prvo takmićenje je u Bugarskoj, koje nam je ujedno i test pre kvalifikacija za Olimpijske igre koje nas očekuju narednog meseca i nadamo se da ćemo pratiti stope naše Nataše Šadrine“, kaže Milena Matović.

indeksonline.rs/Tanjug