NIŠ – Košarkaši Partizana i Crvene zvezde sastaće se večeras od 21 sat u finalu Kupa Radivoja Koraća.

Crno-beli imaju 16 trofeja u Kupu, osam otkad nosi ime legendarnog košarkaša, dok crveno-beli, koji su bili najbolji u poslednje tri godine, imaju devet, a ukupno 12.

Partizan je u polufinalu savladao lidera KLS lige Vojvodinu 80:67, dok je Zvezda, nadigrala Borac 94 rezultatom 87:52.

“Igrali smo četiri utakmice ove sezone, imamo po dve pobede. Moj zadatak je da rasteretim ekipu, da imamo najveću motivaciju i da se kontrolišu emocije. Kako god da se završi, sezona se nastavlja i imamo još dva takmičenja u kojima učestvujemo. Svakako, znaju se ambicije”, rekao je trener Partizana Željko Obradović.

On je dodao da od dolaska u crno-beli tim insistira na jednoj stvari, a to je fer i sportsko navijanje.

“Čeka nas veliko finale između dva velika tima. Nadam se da će sve proći u najboljem redu i apelujem na navijače Partizana da sve bude fer i sportski. Ovaj teren nije mesto gde treba neko da se vređa. Mi smo sportski rivali i neka bolji pobedi. Sećam se kada su jednom i navijači Zvezde i Partizana zajedno pevali Marš na Drinu i nadam se da će to tako i sada da bude”, zaključio je Obradović.

Zvezdin trener Janis Sferopulos istakao je da će učiniti sve da ekipa osvoji prvi trofej u sezoni, uprkos tome sto je neizvesno koliko će moći da računa na Miloša Teodosića zbog povrede.

“Svaka utakmica je drugačija, znamo ih i oni nas poznaju. Najbolji tim će pobediti”, poručio je Sferopulos.

indeksonline.rs/Tanjug