Odbornici SDA Sandžaka neprimerenim rečnikom i teškim uvredama izvređali su odbornike skupštinske većine u Novom Pazaru, a zatim su napustili skupštinsko zasedanje.

Tako je odbornik ove opozicione stranke Merfid Kamešničanin svoje kolege iz skupštinske većine nazvao drumskim razbojnicima, što je izazvalo oštru osudu od strane predstavnika SDP.

Odbornike većine vređao je i Edin Zećirović iz GPS koji je rekao da “Husein Memić histerično reaguje.”

Ovakve uvrede najbolje govore o onima koji ih izgovaraju.

Reagujući na ovakve uvrede, odbornik SDP Evropski Novi Pazar Husein Memić kazao da o njemu najbolje govore rezultati koje je ostvario.

– Nije bitno šta se priča nego ko priča. Taj isti čovek je pet uglednih građana Novog Pazara nazvao i uporedio sa Belivikovim klanom, taj koji ovde prosipa moral ima desetbprijava, pet krivičnih i pet zbog povrede ugoeda i časti. To su prijave od časnih porodica iz ovog grada, rekao je on.

Reagujući na uvrede odbornika SDA Sandžaka Merfida Kamešničanina, koji je odbornike većine nazvao drumskim razbojnicima, Memić je rekao da je za vreme vladavine te stranke Kulturni centar ličio na konjušnicu, a da je u Gradskom parku otvoren striptiz bar. Kazao je da su se u Kulturnom centru, za vreme SDA Sandžaka, nalazile prostorije te stranke.

-Oni su u parku otvarali striptiz bar, a mi renoviramo kulu. Preko puta opštine bio je šoder, nama 20 godina treba da ispeglamo njihove marifetluke. Nakon 15 godina vlasti SDP Pazar je među najlepšim gradovima u Srbiji. Još četiri godine moraćete da trpite ovu vlast koja Novi Patar menja na bolje, rekao je Memić i dodao da je Tutin sinonim vlasti SDA Sandžaka.

-Građani Tutina nemaju dvoranu, bioskop, vodu, nemaju ništa. I videćete šta će biti u Tutinu ako nas građani podrže, rekao je on.

Govoreći o legitimitetu, Memić je rekao da su oni koji kolege odbornike nazivaju drumskim odbornicima i lopovima ponajviše isprljali bošnjačku zastavu.

-Pominjete izbore koji su završeni, a da vas podsetim na izbore za BNV. Najveći legitimitet su imali dok se mi nismo kandidovali.Narod nije dao dva glasa više SDP nego smo dobili skoro 6 hiljada glasova više, a vi treba da izađete pred narod i da kažete zašto ste najgori ali vas je sramota to da uradite. Morate da priznate da ste najgori, rekao je Memić odgovarajući na uvrede od strane SDA Sandžaka.